Σάββατο

Έρευνα: για Μ.Δ.Ε. Μέσο Διαδικτυακής Ενημέρωσης

Ζούμε στη αλλαγή των Μ.Μ.Ε σε Μ.Δ.Ε και είναι κακό αυτό; Θα αναρωτηθούν πολλοί.
Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να περιγράψουμε την ιστορία και το μέλλον των μέσων ενημέρωσης.
Ως πρώτο μέσον ήταν ο γραπτός λόγος, δηλαδή οι εφημερίδες, που απόκτησαν την δύναμη που τους αναλογούσε, ήταν η συνέχεια χιλιάδων χρόνων, ότι τα γραπτά μένουν.
Ως δεύτερο μέσον ήρθε το ραδιόφωνο, που επηρέαζε την ακοή, ήταν ένα ενδιαφέρον μέσον και είχε αγαστή συνεργασία με τον γραπτό λόγο, συνήθως αποσπάσματα από εφημερίδες ήταν η κεντρική ενημέρωση.
Μετά ήρθε η τηλεόραση, που συνδύαζε τα δύο παραπάνω μέσα, δηλαδή τον γραπτό λόγο και την ακοή και πρόσθεσε και την αίσθηση της όρασης. Και άρχισε ένας μεγάλος πόλεμος στα ΜΜΕ. Με την δύναμη της η τηλεόραση, μιας και της αναλογούσε μεγαλύτερη από τα άλλα δύο μέσα, λόγο ότι ασκούσε επιρροή σε δύο αισθήσεις την ακοή και την όραση, για ποιος λέει την "αλήθεια", κατάφερε να επικρατήσει.
Σήμερα ζούμε στον πόλεμο ενός τέταρτου μέσον ενημέρωσης το internet, που ακριβώς με το ίδιο επιχείρημα για το ποιο λέει την "αλήθεια", χτυπάει την τηλεόραση. Το internet εκμεταλλεύεται επαρκώς τον γραπτό λόγο και ασκεί επιρροή και σε τρίτη αίσθηση μας, την αφή, ο κέρσορας στην οθόνη μας ή οτιδήποτε άλλο θα έχουμε στο μέλλον, είναι μια "προέκταση" του χεριού αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει.
 Έχοντας λοιπόν τον διαδίκτυο επιρροή στην αίσθηση της ακοής, όρασης, αφής και τον γραπτό λόγο η δύναμη που τού αναλογεί σαν μέσον ενημέρωσης είναι μεγαλύτερη και επικράτηση του είναι σίγουρη.
Τώρα είναι αυτόνομο και ελεύθερο, όχι για πολύ κατά την άποψη μου, για τους λόγους που περιέγραψα πιο πάνω.
Ποιοι είμαστε το el-gr.blogspot.com;
Είμαστε η απόδειξη όπως και χιλιάδες άλλοι ότι το internet είναι ελεύθερο, σίγουρα κάποια μέρα θα μας διώξουν όπως και τους άλλους από το internet, τότε να καταλάβετε και να το γνωρίζετε από πριν ότι το διαδίκτυο αλλάζει και γίνετε το γνωστό εργαλείο προπαγάνδας και τα λοιπά που γνωρίζετε.
'Εως  να έρθει το επόμενο μέσον που ίσως θα ασκεί επιρροή στην σκέψη μας, και θα είναι το απόλυτο μέσον ενημέρωσης.
Ας το χαρούμε λοιπόν όσο είναι ελεύθερο και χρέος μας είναι όχι μόνο όσοι είναι στην πλατφόρμα του internet αλλά και όλοι οι απλοί ¨αναγνώστες" να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ελεύθερο.
EL-GR ή Ελλάδα ... το El Paso της Ευρώπης.